Tubik

Légende ci-dessous
Tubik

Философия

01_PhilosophieВ свят, в който вече не се говори за разстояния, а по-скоро за време на пътуване, концептуалният автомобил Tubik има амбициите да даде нов смисъл на пътуването.

Tubik приема предизвикателството да предложи автомобил с 9 места, чиито стил се придържа към типичните изисквания за модерните луксозни седани. Вдъхновени от линиите на известния Citroën Type H, галено наричан от обществеността «TUB», дизайнерските екипи на Citroën съчетават един ексцентричен стил с цветове и материи, създаващи усещане за високо ниво на изтънченост и комфорт.

Tubik отива още по-далеч като предлага на пътниците си защитено пространство подобно на «салон», предназначен за почивка и предлагащ многобройни възможности за разположение на седалките (полулегнало, лице в лице…). С Tubik пътуването става също толкова важно както самата дестинация.

Дизайн

02_DesignЛиниите на Tubik закачливо напомнят за «TUB». Със същата структура на каросерията като известния си по-голям брат, Tubik предлага щедри размери (широчина: 2,08 м; височина 2,05 м; дължина: 4,80 м.), което му позволява да побере до 9 пътника на борда.

Извивките в предната част и лайстните покрай челното стъкло напомнят за характерната вълнообразна структура на Citroën Type H. За да се усили впечатлението за защитеност, което създава Tubik, дизайнерите на Citroën съчетаха два контрастиращи цвята: метално сиво на основната част от купето и перлено бяло в двата края на автомобила.

Семпли и в същото време естетични, външните повърхности на автомобила почти скриват голямото безцветно панорамно стъкло, което осигурява достъпа до купето. Докато вратата на водача се отваря встрани и нагоре, страничната врата се вдига нагоре и освобождава цялата дясна страна на автомобила.

Купе

03_HabitacleАвтомобилът предлага добре защитено пространство подобно на «салон», където са използвани материали, характерни за света на архитектурата и интериорния дизайн: седалки, изработени от филц, копринени облегалки и панели на вратите и кожен под.

Решетката на стъклото и голямото безцветно панорамно стъкло предлагат на пътниците уникална видимост като в същото време ги предпазват от външните погледи.

Пътниците могат да проментят положението на трите реда седалки, в зависимост от желанията си, за да си осигурят оптимален комфорт. Средната редица може да превърне в ниска масичка, седалките да се сгънат под задната редица като по този начин се освобождава пространство от близо 2 м² или да се разгънат изцяло и да се превърнат в шезлонг.

Тази конфигурация приканва пътниците да се отпуснат и да се насладят максимално на големия мултимедиен екран в полу-легнало положение.

Технологии

04TechnologiesТехнологиите на борда, като например гигантския полу-кръгъл екран и обемния HD звук, превръщат купето на Tubik в пространство, в което можете да се насладите на живота и да споделите удоволствието с близките си хора.

Зад волана на Tubik, Вие се пренасяте в свръх-технологичен свят, в центъра на който е поста за управление. В тази зона откриваме това, което дизайнерите на Citroën наричат «циклотрон», – система, която групира в кръгова линия седалката, педалите, волана и кръглия екран на системата за индикация на нивото на очите.

Когато седне в седалката си, водачът бива идентифициран посредством технология за разпознаване на пръстовите отпечатъци. Той получава цялата необходима за управлението информация върху екрана на системата за индикация на нивото на очите и върху дисплея, разположен в централната част на волана. На отделен екран се предава образа от камерите за заден ход и за обратно виждане, за да сте информирани какво се случва зад автомобила.

Околна среда

05_EnvironnementБлагодарение на технологията Hybrid4, Tubik успява да запази ниво на емисиите на CO2 еквивалентно на това при класическите седани. Тази дизелова задвижваща верига «Full hybrid» увеличава автономията на автомобила в сравнение с двигателите с вътрешно горене и осигурява оптимална двигателна способност посредством режима 4 задвижващи колела (преднте колела се задвижват от двигателя с вътрешно горене, а задните от електродвигателя).

Tubik е екипиран с джанти 22″, оборудвани с «високи & тесни» гуми с много нисък коефициент на съпротивление в движение, които допринасят за оптимално нисък разход на гориво. За да се постигне максимално добро съотношение между комфорт и пътно поведение, Tubik е оборудван с хидроактивно окачване. То му позволява да запази постоянен клиренс, благодарение на управлението на височината на автомобила в реално време. Автоматичното спускане надолу на автомобила при висока скорост благоприятства аеродинамичността и допринася за намаляването на разхода на гориво и на емисиите на CO2.