December 15, 2015

Citroën SPACETOURER

Нов етап от програмата за сътрудничество между PSA Peugeot Citroën и Toyota

PSA Peugeot Citroën и Toyota Motor Europe (TME) днес разкриват новите Citroën SPACETOURER, Peugeot TRAVELLER и Toyota PROACE. Те ще се предлагат във версии комби за частно ползване и във версии маршрутна линия за професионално ползване. Това е потвърждение, че споразумението за сътрудничество между двете групи от 2012 г. още е в сила.

Трите автомобила, които ще бъдат пуснати в продажба през 1вото полугодие на 2016 г., ще бъдат представени на съответните щандове на трите Марки по време на Автомобилния салон в Женвева през март 2016 г.

За нас е удоволствие да ви представим днес тези три нови автомобила, плод на сътрудничеството между Toyota Motor Europe и PSA Peugeot Citroën. Споразумението, което сключихме ни позволи да разработим нова ефективна база за автомобила и да предложим на нашите клиенти от цял свят модерни и изключително конкурентни за своя сегмент продукти.” Сподели Патрис Лука, Директор програми и стратегия в PSA Peugeot Citroën.

Много сме щастливи, че сътрудничеството, което стартирахме през 2012 г с PSA Peugeot Citroën днес даде живот на едно съвсем ново поколение на Toyota PROACE,” заяви Йохан ван Зил, Президент и Главен Изпълнителен Директор на Toyota Motor Europe.  “Екипите работиха здраво, както съвместно така и в рамките на всяка от марките и съм убеден, че нашият нов PROACE, с всичките му разновидности, ще обогати гамата на здравите и издръжливи автомобили, които нашите клиенти очакват от Toyota.”

Автомобилите Toyota Proace от 2013 г. са базирани на автомобилите от съществуващото поколение на Peugeot Expert и Citroën Jumpy. Подписаното през 2012 г. споразумение предвижда съвместното разработване на автомобилите от следващото поколение, както и това сътрудничество да продължи и след 2020 г.

Целта на партньорството между двете групи е да се предложи конкурентен продукт в сегментите на лекотоварните автомобили със средни размери – маршрутни линии и комби версии, чрез оптимизиране на разходите за проектиране и производство. Автомобилите се произвеждат в завода на PSA Peugeot Citroën в Севелнорд, във Валансиен, Франция.

Toyota Motor Europe участва в разходите за разработване и индустриални инвестиции на новите автомобили.

Автомобилите имат общи технически характеристики, двигатели и оборудване и предлагат характерния за всяка от марките отличителен стил.

Относно PSA Peugeot Citroën

Производител на три световноизвестни марки, Peugeot, Citroën и DS, през 2014 г. Групата продаде 3 милиона автомобила в цял свят. С реализиран оборот от 54 милиарда евро за 2014 г. тя се нарежда на второ място сред автомобилните конструктори в Европа. Групата се налага като европейски лидер по отношение на емисиите на CO2, със средно 110,3 грама CO2/км през 2014 г. PSA Peugeot Citroën има представителства в 160 страни. Дейностите й включват също и финансиране (Банка PSA Finance) и автомобилно оборудване (Faurecia).

За по-подробна информация, посетете сайта: www.psapeugeotcitroen.com