Voir le contenu
Автономия

ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ПРОБЕГА 

При избора на електрически автомобил възниква въпросът за пробега на ежедневна база, особено при пътувания на дълги разстояния.

 

Пробегът на нашите автомобили се съобщава на базата на тестовата процедура WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures). Тази одобрена стойност може да варира в зависимост от редица фактори: открийте информацията, която ще ви помогне да разберете по-добре всички фактори, за да се насладите на изживяването от шофиране на електрически автомобил.

ВАШЕТО ШОФИРАНЕ И ДРУГИ ФАКТОРИ, КОИТО ВЛИЯЯТ НА ПРОБЕГА 

СКОРОСТ

При 130 км/ч пробегът на един изцяло електрически автомобил се намалява  наполовина в сравнение с пробег измерен по тестовата процедура WLTP.

 

Налични са бързи зарядни устройства по магистралната мрежа, които ви позволяват да възстановите заряда на батерията си докато пиете кафе или обядвате на крак: до 80% за 30 минути (в зависимост от автомобилите, система за бързо зареждане с мощност 100 кВт).

 

ТЕМПЕРАТУРА

Климатичните условия и техните последствия: необходимостта от затопляне и охлаждане на интериора оказва влияние върху заряда на батерията.

Използвайте възможността за предварителна термична подготовка, докато автомобилът се зарежда, за да потеглите при правилната температура и да оптимизирате пробега.

 

СТИЛ НА ШОФИРАНЕ

Вашият стил на шофиране оказва влияние върху пробега на вашия автомобил.

Бъдете гъвкави по време на пътуването, за да го оптимизирате.

 

ПРЕВОЗВАНЕ НА ТОВАР

Шофирането с аксесоари на покрива или с тежък товар ще повлияе на потреблението на енергия на автомобила Ви. 
СИМУЛИРАЙТЕ ПРОБЕГА НА ВАШИЯ АВТОМОБИЛ
Можете да определите пробега на електрическите или plug-in хибридни автомобили Citroën в зависимост от скоростта, стила на шофиране и температурата.

ПРЕМИНЕТЕ КЪМ ЕКО ШОФИРАНЕ

Шофирайте плавно

Когато шофирате плавно, избягвате прекомерната консумация на енергия. Спирайте и намалявайте скоростта бавно и отдалеч и ограничете резките натискания на спирачния педал. При движвние по магистрала ограничавайте скоростта си колкото е възможно повече, тъй като високите скорости бързо намаляват пробега на вашия автомобил.

Задайте предварително температурата във вашия автомобил

Възползвайте се от времето за зареждане, за да зададете предварително температурата на автомобила от разстояние, без това да повлияе на степента на зареждане. По този начин ограничавате консумацията на енергия от климатичните или отоплителните системи, когато шофирате.

Използвайте режим Brake

Използвайте възможността да спирате с мотора вместо с конвенционалните спирачки винаги, когато е възможно. Това ще позволи на вашия електрически или хибриден автомобил да зарежда батерията си по време на спиране и намаляване на скоростта. 

Проверявайте гумите

В допълнение към осигуряването на вашата безопасност, важно е да се уверите, че гумите на вашия автомобил са в добро състояние и с налягане съобразно изискванията, за да оптимизирате консумацията на енергия.

ОТКРИЙТЕ ГАМАТА CITROËN ELECTRIC