Автономия

Въпросът за автономността, независимо дали при кратки или дълги пътувания, възниква при избора на електрическо превозно средство.

Citroën Ви предлага отговор чрез разнообразна гама, за да отговори на Вашите нужди.

Автономността на нашите превозни средства се дава съгласно протокола WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedures), който дава на потребителите по-прецизен и реалистичен поглед върху стойностите на автономността според действителното използване на превозното средство.

 

Автономност на гамата по WLTP:

До 55 км: C5 Aircross Hybrid SUV и C5 X Hybrid

До 75 км: Citroën AMI

До 260 км: Citroën ë-Jumper

До 275 км: Citroën ë-Berlingo и ë-Berlingo Van

До 330 км: Citroën ë-SpaceTourer  и  Citroën ë-Jumpy

До 355 км: Citroën ë-C4 и Citroën ë-C4 X

 

Оптимизиране на пробега:

– Стил на шофиране: Като шофирате плавно, избягвате прекомерната консумация на енергия. На магистралите спазвайте ограничението на скоростта, тъй като високите скорости бързо намаляват автономията на вашия автомобил. Използвайте регенериращото спиране вместо педала на спирачката възможно най-често. Това ще позволи на вашия електрически или хибриден автомобил да зарежда батерията си по време на спиране и забавяне.

– Предварително климатизиране на купето: Възползвайте се от сесиите за зареждане, за да зададете предварително температурата на автомобила от разстояние, без да засягате нивото на зареждане. По този начин ограничавате консумацията на енергия от климатичните или отоплителните системи, когато шофирате.

– Проверявайте гумите си: В допълнение към осигуряването на вашата безопасност, важно е да се уверите, че гумите на Вашия автомобил са в добро състояние и правилно напомпани, за да оптимизирате консумацията на енергия.